
Joulupöytä kutsuu pian luokseen. Jouluruoka kruunaa koko joulun. Sitä on mukava valmistaa, mutta vielä mukavampi syödä hyvässä seurassa. Jouluruoan (niin kuin minkä tahansa muunkin ruoan) suhteen voi ottaa askeleen tiedostavampaan, parempaan ja ekologisempaan suuntaan valmistamalla ruoat vegaaneiksi, ruoaksi joka ei sisällä eläinkunnan tuotteita. Pienellä vaivalla loihdit herkullisen joulupöydän antimet kuormittamatta luontoa ja antamalla eläiten elää joulunpyhienkin yli. Joulukinkuksi, joulupöydän kunkuksi kruunataan herkullinen seitankinkku (ohje Chocochilin blogissa).
Täällä mainioita vegaanisivustoja:
Leivokset ja herkut, Kamomillan konditoria
Jouluruoat, Vegaaniliitto
Raaka-aineet ja valmistuotteet, Vegaanituotteet
Tänä vuonna kokeilin taas jotain uutta, vegesillejä, jotka valmistin munakoisosta. Tässä niille ohje.
Sinappinen vegesilli
1 munakoiso
5 rkl vahvaa sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 dl öljyä
1/2 dl kaurakermaa (tai soijakermaa)
ripaus suolaa
ripaus pippuria
tilliä
Kuori munakoiso, suikaloi ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Keitä suikaleita reilu 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Valuta vesi siivilän läpi. Sekoita sinappi, etikka ja sokeri sekaisin. Lisää sekaan öljy koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää joukkoon kasvikerma ja mausteet. Laita suikaleet kuumennettuun lasipurkkiin ja kaada päälle sinappiseos. Koristele tillillä.
Maukasta joulua!