sunnuntai 1. joulukuuta 2013



Joulun mausteen tuntuvat jo ilmassa. On alkanut virallinen glögiaika. Tämä joulun ehdoton suosikkijouma lämmittää kylminä talvipäivinä ja -iltoina. Teen glögin mieuluiten itse oman keittiökaappini antimista. Erityiseen glögihetkeen kuuluu tietenkin kynttilän valaistus. :)

Tässä glögiainekset, joilla voit lähteä kokeillemaan erilaisia vaihtoehtoa ja etsimään omaa lempiglögijuomaa alkoholittomana tai pienellä tujauksellä höystettynä.

Pohja
karpalo- /puolukka- / (musta)viinimarjamehua (tummaan glögiin)
omenamehua (vaaleaan glögiin)
vettä
sokeria / fariinisokeria

Alkoholilliseen
punaviiniä / kirkasta viinaa / portviiniä / konjakkia / madeiraa (tummaan glögiin)
valkoviiniä / siideriä (vaaleaan glögiin)

Mausteet
inkivääriä
kanelia
mausteneilikkaa
kokonaisia kardemumman siemeniä
pomeranssin kuorta
tähtianis

Lisäksi
rusinoita
manteleita / mantelilastuja
omenalohkoja / kuivattuja omenarenkaita vaalean glögin kanssa

PERINTEISEN GLÖGIN OHJE
n. 2 dl mehutiivistettä
5 dl vettä
1 kanelitanko
pala kuivattua tai tuoretta inkivääriä
5-10 kpl kokonaisia mausteneilikoita
1 rkl kardemumman siemeniä
1 dl sokeria (jos tiivisteessä ei ole lisättyä sokeria)

Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. 
Siivilöi mausteet pois. 
Tarjoa manteleiden ja rusinoiden kera.

Nyt on aikaa istua perheen ja ystävien kanssa mausteiseen makumaailmaan ja maistella joulun makuja!