perjantai 5. joulukuuta 2014

Venäläinen ydinvoimala keplotellaan Suomeen - päätti eduskunta tänään

Tänään eduskunta toimi kansantahdon vastaisesti. Riskisijoitus, Rosatom-Fennovoiman ydinvoimala sai periaateluvan Pyhäjoen Hanhikivelle. Olemme pettyneitä päätöksestä. Emmekä ole yksin asian kanssa. Suuri osa suomalaisista ei tue tätä hanketta!

Risto Isomäki - Tietokirjailija Risto Isomäen hurja varoitus kansanedustajille Fennovoima-äänestyksen alla: "Olen pahoillani, että lähetän tämän viestin vasta nyt"
Pro Hanhikivi - Tiedote: Eduskunnan Fennovoima päätös lyhytnäköinen

Jopa Suomen puolustusvoimista, Torsti Siréniltä, on kantautunut vahva viesti:
"Suomella ei ole mitään selkärankaista sanomaa maailmalle itsestään eikä siitä maailmasta, jota haluaisimme edistää. Pelkoon perustuva ja lyhytnäköinen taloudellinen eduntavoittelu Venäjä-yhteistyön osalta ei kestä päivänvaloa. Jos jotain sanomaa tekojen perusteella halutaan etsiä, niin se lienee seuraava: Krimin miehitys on ok, Venäjän johtama sota Donbassin alueella on ok ja Suomi pyrkii läheiseen yhteistyöhön Venäjän kanssa, no matter what. Surullista."
Kansa valitsee seuraavissa edukuntavaaleissa keväällä 2015 tekijät, jotka ajavat kansan energia-asioita tulevaisuudessa. Nyt on aika vaikuttaa kauaskantoisiin ratkaisuihin!

Kuva: Greenpeace (fi), Ydinvoimasta kannattaa puhua, #PuhutaanYdinvoimasta

Vaikutetaan antamalla tukemme suomalaiselle uusiutuvalle energiapolitiikalle ja annetaan ääni suomalaiselle clean tech -osaamiselle, uusiutuvien energiamuotojen kehittämiselle ja tulevaisuudelle ilman lisääntyvää 100 000 -vuotista (käytännössä ikuista) jäteongelmaa.

Listasin ylös - Laita muistiin kevään eduskuntavaaleja silmälläpitäen, kuinka eduskunnan äänestystulos ydinvoimasta 5.12.2014. muodostui:

EI -äänet

JAA -äänet 

Lähde: Hs - Näin eduskunta äänesti Fennovoimasta – lista kaikista kansanedustajista ja puolueista

Fortumin sähköntilaajana, jos et vielä ole reagoinut, suosittelen ilmaisemaan kantasi ja vaihtamaan sähkösopimuksesi. Fortum tuli valtion yrityksenä, veronmaksajien miljardilla ja suurella 15% osuudella mukaan Rosatom-Fennovoima -hankkeeseen. Lähetä asiakaspalautteena viesti, jossa ilmaiset halusi tukea suomalaista energiaa, jossa et ota kantaa Venäjän valtapolitiikkaan energiantuotannossa.

Eroamisen voi tehdä helposti Eroafortumista.fi -sivuilla. (lisäys 10.12.2014)

Kuluttajavalintaa helpottamaan listasin ekoenergiayhtiöitä aikaisemmassa kirjoituksessa Uusiutuva energiantarve. Myös Ekosähkö ja Vaihdavirtaa -sivulla on paljon infoa.

Tässä vielä linkki Fennovoimassa mukana oleviin yrityksiin (mm. Valio, Myllyn paras). Vältä nämä!


Suuri, lämmin kiitos kaikille kansanedustajille, jotka eivät tukeneet Rosatom-Fennovoima -hanketta!