tiistai 6. toukokuuta 2014

Pyöräilyviikko on pian täällä!

Pyörät esiin ja lähtövalmiuteen, sillä lauantaina alkaa valtakunnallinen pyöräilyviikko. Pyöräilyviikkoa vietetään 10.5. - 18.5 eli se kestää tulevasta lauantantaista seuraavan viikon sunnuntaihin. Viikko järjestetään 24. kerran ja sen pääteemana tänä vuonna on "Seniorit satulaan!". Tapahtumia järjestetään viikon aikana kaikenikäisille, joten myös lapsiperheet mukaan polkemaan. Haastetta on toki luvassa kokeneemmillekin pyöräilijöille.
Laita ylös kalenteriin
10.5. Kansallinen pyöräilypäivä
13.5. Pyörällä töihin -päivä
14.5. Pyörällä kouluun -päivä


Tapahtumia ympäri Suomen järjestävät kaupunkien pyöräseurat, joten heidän nettisivuilla tai facebookissa on lisää tietoa viikon sisällöstä.
Tapahtumakalenteriin kootaan ympäri Suomea järjestettävät pyöräviikon tempaukset.
Fillarikalenterista voit seurata, mitä eri kaupunkien pyörärintamalla tapahtuu.

Myös tämän vuoden Kilometrikisa starttasi viime viikon torstaina 1.5. ja kestää 22.9. asti. Kilpailussa on tavoitteena kerätä joukkueella pyörämatkakilometrejä ja haastaa muut kisaan ilmoittautuneet joukkueet. Vielä ehtii mukaan! Haali kasaan joukkue vaikka työporukasta ja ota osaa. Kisaan voi liittyä missä vaiheessa vain. Tässä kisassa kunto kasvaa ja bensaa säästyy.

Tällaiset tapahtumat innoittavat meitä. Me pyöräilemme ympäri vuoden ja välillä arkipyöräilyssä unohtuu ajatus siitä kuinka mukavaa ja vaivatonta se on. Nyt oikein odottamme pyöräilyviikon alkamista. Kannustavaa on erityisesti nähdä joukko ihmisiä ulkona fiksaamassa ja tuunaamassa omia pyöriään yhdessä. Myös yhdessä pyöräily on hieno kokemus, johon aiomme ottaa osaa. Tämänkaltaiset massatapahtumat antavat ihmisille motivaatiota ja saavat useimmat ajattelemaan pyöräilyä toisella tavalla - se on hauskaa!

Toivotaan hyviä kelejä ja iloista pyöräilymieltä kaikille!

Lisätietoa:
Pyöräilykuntien verkosto
Pyöräillen Suomessa

Ring ring!