keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Viehätys villivihanneksiin


Alkukesä on parasta aikaa kerätä pitkän päivän valossa kasvaneiden villivihennesten ravinteet talteen pimenevien syys- ja talvipäivien varalle. Villivihannesherkku, nokkosletut, toimii aina, mutta hortaa eli villivihanneksia voi käyttää myös vihersmoothieihin, maustamaan ruokia yrttejen kanssa, haudukkeeksi teen tavoin sekä leivontaan. Kuivata, pakasta tai syö sellaisenaan - villiyrtit tuovat ruokaan maun ja luonteen.

Uutuutena Suomen Luonnon Villivihannekset -mobiilisovellus, joka esittelee 20 luonnostamme löytyvää villivihannesta. Sovelluksen tuotto käytetään kotimaiseen luonnonsuojelutyöhön.

http://www.suomenluonto.fi/sovellus/


 

Villivihannesten maailmaa avaa kirjallisuus

Hulluna hortaan, Raija ja Jouko Kivimetsä
Villiyrtit tunnistusopas, Eija Lehmuskallio, Jouko Lehmuskallio, Sami Tallberg
Villiä vegeä, Sami Tallberg, Katariina Vuori