Alkukesä on parasta aikaa kerätä pitkän päivän valossa kasvaneiden villivihennesten ravinteet talteen pimenevien syys- ja talvipäivien varalle. Villivihannesherkku, nokkosletut, toimii aina, mutta hortaa eli villivihanneksia voi käyttää myös vihersmoothieihin, maustamaan ruokia yrttejen kanssa, haudukkeeksi teen tavoin sekä leivontaan. Kuivata, pakasta tai syö sellaisenaan - villiyrtit tuovat ruokaan maun ja luonteen.
Uutuutena Suomen Luonnon Villivihannekset -mobiilisovellus, joka esittelee 20 luonnostamme löytyvää villivihannesta. Sovelluksen tuotto käytetään kotimaiseen luonnonsuojelutyöhön.
Villivihannesten maailmaa avaa kirjallisuus
Hulluna hortaan, Raija ja Jouko KivimetsäVilliyrtit tunnistusopas, Eija Lehmuskallio, Jouko Lehmuskallio, Sami Tallberg
Villiä vegeä, Sami Tallberg, Katariina Vuori